Valen Agency

Makthaverskan

Hemsida Bilder Makthaverskan

När Makthaverskan släppte sitt första album var de ett väldigt lovande svenskt indieband. Nu däremot är de en internationell angelägenhet!

Senaste albumet ‘II’ släpptes 2013. Då hade de sedan första albumet 2009 byggt upp en hängiven skara fans på sina klubbspelningar genom Sverige. När ‘II’ kom ut fick bandet stor uppmärksamhet i Sverige, med helsidor i de flesta svenska dagstidningar, rotation på P3 i många veckor, dessutom gjorde de en handfull spelningar i Sverige det året, bl.a. på festivaler som Way Out West och Popaganda samt ett utsålt Pustervik i Göteborg ett par gånger och även Debaser Medis i Stockholm.

Året efter, 2014, slog det helt plötsligt till internationellt. Skivan släpptes i USA via det creddiga bolaget Run For Cover, och Makthaverskan gjorde ett par månadslånga turnéer i USA och Kanada, med bl.a. spelningar på viktiga festivaler som SXSW och CMJ, en Europaturné, och lite annat. 2015 släppte de även singeln Witness.

Sedan dess har det varit rätt tyst om bandet, förutom några ströspelningar här och där. Men nu är de tillbaka med full kraft! Nya albumet ‘III’ släpps den 13 oktober, och efter det åker de ut på Sverigeturné i höst. Skivan släpps i hela Europa, hela Nordamerika, samt Japan.

Det tog fyra år att göra den här skivan, bl.a. på grund av långa turnéer och annat som tog medlemmarnas tid. Men det har varit värd väntan, den här skivan är allt man hoppades att en ny Makthaverskanskiva skulle vara.

Skivan släpps på Luxury, som senaste åren även släppt band som School ’94, Westkust, Agent blå, Maja Gödicke m.fl.

KONTAKTA AGENT
Michael Christensen
+46 (0) 70-792 51 75
michael@valenagency.com

 

 

” This young Swedish quintet reject the picture-perfect pop their country is best known for in favor of more visceral new-wave sounds along with startlingly honest lyrics courtesy of force-of-nature frontwoman Maja Milner. ”
– Jenn Pelly at Pitchfork