Valen Agency

Det Stora Monstret

Hemsida DSM

Ibland görs musik som ger hopp om att musiken inte är död, att den fortsätter utvecklas och att livet har en mening värd att besjungas. Det Stora Monstrets tunga poplåtar med dess spröda, vassa lyrik och bitterljuva melodier är precis sådan musik. Under namnet Det Stora Monstret framför Jacob Johansson med band sina sånger med en träffsäker innerlighet och en angelägenhet så stark att den tvingar dig att stanna upp och lyssna. Debutalbumet har spelats in och producerats av Jacob och producenterna Filip Leyman (Anna Von Hausswolff) och Christoffer Berg (Fever Ray, Depeche Mode, The Knife, m.fl.).

Missa inte framtidens hopp!

2014 gav Det Stora Monstret ut sitt självbetitlade debutalbum. En skiva som GAFFA kallade ‘årets svenska debut’ och som blev unisont hyllat av kritikerkåren. Singeln ‘Kolibrins Vingar’ gick direkt upp på rotation på Sveriges Radio P3 och albumet blev nominerat till både GAFFA-priset och Manifestpriset.

22 juni 2016 släpptes första singeln ‘En Drömd Plats’ från kommande album som också den gick direkt in på rotation i P3. I höst 2017 kommer den efterlängtade uppföljaren till det bejublade debutalbumet ut på Suncave Recordings. Men redan 14 april släpps nästa singel.

KONTAKTA AGENT
Michael Christensen
+46 (0) 70-792 51 75
michael@valenagency.com

 

 

” Särskilt Kolibrins vingar och Sätt att hålla ut har den där överväldigande närheten att man vill spela dem om och om igen, först för sig själv och sedan för sin omgivning. ”
– Nöjesguiden

” Man känner igen ett genombrott direkt när man hör det. ”
– Allehanda

” Detta är årets svenska debut. ”
– GAFFA

” Bättre än Kent. ”
– Uppsala Nya Tidning