Valen Agency

De Montevert

Hemsida DeMonte

I en tid då svenska artister väljer bort engelskan för modersmålet, bryter Ellinor Nilsson mot trenden, för att spela in vemodiga och spruckna livsskildringar på engelska. Nilssons soloprojekt de Montevert har dock inte varit främmande för att växla mellan språken, men genom att vara konsekvent, skapas en inramning som ger ett tydligare formspråk. Och äkthet sitter inte i modersmålet, musik tenderar att tala för sig själv. de Montevert fångar en grundton som känns i hela kroppen.

En enklare anledning till att de Monteverts andra och självbetitlade album intresserar, är att samtliga spår är genomarbetade. Basen bygger på folkmusik, blues och rock, men utan att förlora sig i trött nostalgigegga som får musiken att stanna upp, förvandlas till en koloss utan framåtrörelse och energi. Generellt är ljudbilden ljus, medan texterna tangerar mörka skeenden, vilket ger en dualistisk känsla. Allt som allt är de Montevert förlösande i en då människor slutat att lyssna till sitt hjärta. Fler borde fånga de innersta känslorna, istället för att vara kalkylerande och självcentrerade.

De Montevert är en stark kvinnlig artist som tar självklar plats på en väldigt gubbifierad rock- och popscen. Senaste albumet ‘S/T’ är ett album som behandlar kärlek, svek och livspusselfunderingar in i minsta detalj. Råa och ärliga kompositioner med melodierna och texterna i centrum. Det är en tyngre, mörkare och mer dynamisk. 9 spår långt, inget överflödigt, inget singelletande, en helhet.

KONTAKTA AGENT
Michael Christensen
+46 (0) 70-792 51 75
michael@valenagency.com

 

 

” PJ Harveys attityd känns som en referens. Atmosfären kryper likt Joy Division långsamt under huden. Musiken smyger sig på, snarare än knockar. Varde mörker. ”
– Smålandsposten

” Den moderna bluesen undviker att fastna i nostalgigegga. ”
– GAFFA

” Snyggt och kompetent. ”
– HYMN

” What an amazing album. ”
– The Sunday Times

” Skewed Scandi spontaneity that’s entirely her own. ”
– UNCUT

” Her candid lyrics and ability to mesmerize with the quietest of songs bode well for the future. ”
– Q Magazine