Valen Agency

Alice B

Hemsida Alice B

Alice B har alltid varit bra på att gå sin egen väg, säga vad hon tycker och hon är en stor inspiration för många unga. Mycket på grund av hennes romantiserade texter om ungdomen, staden och den eviga men dock svåra kärleken.

2012 tog Alice B popsverige med storm när hennes självbetitlade debutalbum skapade stor uppmärksamhet, med uppslag i alla Sveriges stora dagstidningar. Sedan dess har hon spelat på i princip alla Sveriges popklubbar, samt Lisebergs stora scen och inför 69 349 personer som förband till Håkan Hellström på Ullevi i Göteborg 2014.

13 maj 2016 släpptes Alice B’s andra album ‘Så unga’. 11 låtar inspelade i Kalle von Halls (Bad Cash Quartet m.fl.) studio i Göteborg. Hon har bytt skivbolag från stora EMI till lilla, men inflytelserika, Luxury.

Under 2017, bara åtta månader efter sitt andra album, släppte Alice B en box med hela 81 låtar på Spotify. Det är hemmainspelningar, covers, kvicka tagningar och idéer. Ett urval från den låtskatt med hundratals låtar som Alice har skrivit mellan 2005 och idag.

Utöver detta har hon även startat det engelskspråkiga bandet School ’94 och slagit i USA, dom har bland annat blivit ‘Band of the week’ i The Guardian och blivit hyllade på USAs största bloggar, som Pitchfork och Stereogum.

KONTAKTA AGENT
Michael Christensen
+46 (0) 70-792 51 75
michael@valenagency.com