Valen Agency

Agent Blå

Hemsida AgentBlå2.1

Agent blå debuterade för drygt ett år sen med singeln ‘Strand’, och följde kort därpå upp med andrasingeln ‘Frustrerad’. Efter det har dom spelat på en massa viktiga scener, som Pustervik, Debaser, Where’s The Music, en del festivaler och annat. Dom har även spelat in sitt debutalbum, producerat av Gustav Data (Makthaverskan/Westkust) och Tobias Bauer. Det har pratats om dom som Göteborgs nya pophopp, och har på stora amerikanska bloggar som Pitchfork och brittiska The Line of Best Fit hyllats som ett av världens mest intressanta nya band.

Den 9 juni släpptes albumet på skivbolaget Luxury, som även lyft fram band som Makthaverskan, Alice b, Anton Kristiansson och Westkust.

Men det släpps även utomlands, i USA/Kanada + Sydamerika via bolaget Kanine, i Tyskland via bolaget Through Love, och i Japan via Tower Records.

Det är få debutalbum från svenska band som släpps i så stora delar av världen på en gång, och på såna kvalitetsbolag. Men Agent blå är inte som dom flesta band heller. Deras sinne för melodier, Emelie Alatalos texter och sång, ungdomen i låtarna, det hittar man inte hos många band. Man hör inspiration från band som BD och Makthaverskan, men det finns också något eget i det. Det är ungt, piggt, vi mot världen, fuck you, allt som man vill ha i ett nytt indieband från Göteborg, sånt som det finns alldeles för lite av nuförtiden.

10 låtar, 35 minuter, en blivande popklassiker!

KONTAKTA AGENT
Michael Christensen
+46 (0) 70-792 51 75
michael@valenagency.com

 

 

” ‘Rote Learning’ is a little bit post-punk, a little bit indie-pop, and 100% rad. ”
– Stereogum

” medlemmarna är så jävla bra på att skriva snygga och effektiva indiepopsinglar. ”
– HYMN

” Med Gustav Data (Makthaverskan) som vakande producent så lär debutalbumet bli det enda albumet som kan utmana Hater om förstaplatsen när vi summerar året. ”
– Djungeltrumman

” Agent blå put the ‘goth’ back in Gothenburg on a single that sends out flares into the starry (but moonless) night that signal great things to come. ”
– Impose Magazine